Ανανεώνουμε τον ιστότοπό μας. Το πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να σας μεταφέρει αυτόματα σε 0 δευτερόλεπτα. Αν δεν παρακαλώ πηγαίνετε στο http://www.prosklitiria-online.gr// Make a Wish
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΙΛ ΓΑΜΟΣ ΒΑΠΤΙΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

©  Copyright & Created by ΕνΤύπω  2017

Η Δύναμη μιας Ευχής

Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Όλοι γνωρίζουμε ότι σε μία ασθένεια πέρα από το καθαρά ιατροφαρμακευτικό κομμάτι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η ψυχολογία.

Το Make-A-Wish (Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος), η κορυφαία Φιλανθρωπική Οργάνωση που βοηθά τα παιδιάπαγκοσμίως στο είδος της, επιδιώκει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα παιδιών που απειλούνται από σοβαρές ασθένειες.

Κι αυτό γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως εκπληρώνοντας το όνειρο ενός άρρωστου παιδιού δεν του χαρίζουμε μόνο το χαμόγελο και μερικές ξέγνοιαστες στιγμές αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Του δίνουμε τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του.

Το Make-A-Wish (Κάνε- Μια- Ευχή Ελλάδος), διεξήγαγε έρευνα για τη Δύναμη-Μιας-Ευχής. Τα νούμερα ήταν συγκλονιστικά:

89% είναι το ποσοστό των παιδιών που η ψυχολογική ενδυνάμωση από την εκπλήρωση της Ευχής τους, βελτίωσε την κατάσταση της υγείας τους.

81% των γονέων παρατήρησαν ότι τα παιδιά Ευχής συμμορφώνονταν με τους κανόνες θεραπείας.

75% των γονέων επεσήμαναν ότι η εμπειρία της Ευχής έδωσε περισσότερη δύναμη και βελτίωσε τη σωματική υγεία των παιδιών ευχής.

74% των γονέων είδαν την εμπειρία της Ευχής σαν μία θετική καμπή στον αγώνα των παιδιών ευχής ενάντια στην αρρώστια τους

Για το έργο του Οργανισμού και τη δύναμη της Ευχής, ο Δρ. Στέλιος Γραφάκος – Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία – υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Όταν μου ζητήθηκε από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) να συνεισφέρω στο έργο του με τις ιατρικές μου γνώσεις, με ευχάριστη έκπληξη αντιλήφθηκα μια τελείως διαφορετική θεώρηση της αντιμετώπισης των άρρωστων παιδιών. Μια θεώρηση πολύ ευαίσθητη, εξατομικευμένη, δοσμένη στην πιο δύσκολη στιγμή του αγώνα αυτών των παιδιών, στο σημείο εκείνο που η μάχη φαίνεται να χάνεται και η θλίψη γεμίζει τις ψυχές. Μια ομάδα εθελοντών, με ευαισθησία, απλότητα και χαμόγελο που αγγίζει όλους, προσεγγίζει με βαθιά κατανόηση και ζεστασιά, τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Προσπαθεί να ξαναδώσει λίγη χαρά στα κουρασμένα πρόσωπα και μάλιστα το καταφέρνει με θαυμαστό τρόπο. Όλη αυτή η προσφορά γίνεται διακριτικά, χωρίς καμιά προβολή, τόσο που ξενίζει όποιον το διαπιστώνει. Τόσα και τόσα παιδιά μπόρεσαν να χαρούν επιθυμίες τους, απραγματοποίητες μέχρι τότε και να ξεχάσουν για λίγο τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Αυτό που προσπαθώ να σας μεταφέρω, μόνο βλέποντας το βλέμμα των παιδιών θα μπορούσατε να το νοιώσετε. Βλέμμα που χωρίς να αποχωριστεί την ταλαιπωρία, ήταν γεμάτο από ευτυχία αλλά και αγάπη και ευγνωμοσύνη γι” αυτούς που φρόντισαν να πραγματοποιήσουν αυτό που τόσο επιθυμούσαν»

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα λόγια του Β. Παπαδάκη:

«Με τίποτε τα παιδιά αυτά δεν είναι ‘καταδικασμένα’ ή ‘ετοιμοθάνατα’. Είναι νεαροί άνθρωποι που δίνουν μια δύσκολη μάχη. Μάλιστα με τις σύγχρονες θεραπείες οι περισσότεροι θα βγουν νικητές από τη μάχη αυτή. Το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος έρχεται να δυναμώσει τον αγώνα τους χτίζοντας το όνειρο. Ακόμη και μια ευχή που μοιάζει αυτονόητη, όπως το ‘θέλω έναν υπολογιστή’ γίνεται σημαντική ‘υπερπαραγωγή’ στην εκτέλεσή της από το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος. Τα παιδιά έχουν μια σημαντική εμπειρία, αισθάνονται το κέντρο του κόσμου. Δεν είναι εύκολο να περιγράψω τα χαμόγελα. Μπορώ όμως να σας πω, ότι μήνες μετά το νοσοκομείο με κάθε αναφορά στην ευχή τους, τα μάτια λάμπουν και τα παιδιά μας ανέχονται πολύ καλύτερα από ότι θα περιμέναμε εμείς οι γιατροί τα θέματα της υγείας τους και προβλήματα της θεραπείας τους. Η προσδοκία και η εκπλήρωση του ονείρου βοηθάει στη διαδικασία της θεραπείας τους. Αυτό που εισπράττουν τα παιδιά Ευχής, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μεγάλη εμπειρία μίας ή δύο ημερών ή ακόμη και μιας εβδομάδας. Είναι μια τόσο μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία, που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, όχι μόνο των παιδιών αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς τους»